Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen


Staat je vraag er niet tussen?

Dan ben ik bereikbaar op telefoonnummer 06-1888 1856 of stuur een mailtje naar: info@pmuexpressions.nl

  • Hoe lang houdt permanente make-up?

    Permanente make-up is een tot anderhalf jaar op zijn mooist en dan kan je ervoor kiezen om een touch-up/nabehandeling te doen om de kleur weer op te frissen. Het pigment zal niet helemaal verdwijnen, maar zal met de tijd vervagen. Dit komt voornamelijk door blootstelling aan (UVA/UVB) stralen (daglicht), zonnebank of peelings. Daarom is het belangrijk om dagelijks een factor te gebruiken en in de zomermaanden een extra hoge factor (SPF50) te gebruiken. Zo bescherm je goed jouw permanente make-up. Een hoge factor gebruiken is altijd verstandig ook tegen huidveroudering!

  • Is permanente make-up veilig?

    Permanente make-up is veilig. Het pigment is dierproefvrij, vegan en vrij van zware metalen. Wij starten met het invullen van het informed Consent  (vragenlijst over uw gezondheid) voor de behandeling en bepalen aan de hand hiervan of wij veilig en verantwoord kunnen starten met de behandeling.

  • Is de behandeling pijnlijk?

    Een permanente make-up behandeling is niet geheel pijnloos. Iedere klant reageert anders, dus het is moeilijk te bepalen of u er last van zal hebben. Ik werk met hele dunne en stabiele naalden en werk met de allerbeste apparatuur, waardoor de behandeling minder pijnlijk zal zijn en de huid zonder korstjes zal genezen.

  • Waar moet ik op letten voor de behandeling?

    Gebruik 24 uur voor de behandeling geen alcohol of aspirine, deze verdunnen het bloed, waardoor pigmenteren moeilijker wordt. (paracetamol is wel toegestaan). Gebruikt u bloedverdunners, dan kunt u in overleg met u arts vragen of u enkele dagen voor de behandeling even mag stoppen. Gebruik voordat u naar de behandeling komt liever geen make-up. Vooral niet op uw ogen als u voor een eyelinerbehandeling komt. Deze moet dan verwijderd worden en dit kan zorgen voor een geïrriteerde huid.

  • Hoe lang duurt de behandeling?

    De behandeling duurt ongeveer tussen de twee en tweeënhalf uur. Voor elke behandeling plan ik ruim de tijd in, zodat wij alles rustig kunnen doornemen om voor jou een zo mooi mogelijk resultaat te behalen en je naar alle tevredenheid de deur uitstapt. De nabehandeling zal ongeveer een uur tot anderhalf uren. Dit ligt ook aan het te behandelen gebied. De nabehandeling is korter, doordat de vorm al tijdens de eerste behandeling bepaald is.

  • Kan ik de volgende dag gewoon weer werken?

    Je kan de volgende dag gewoon weer aan het werk. Door de goede apparatuur met dunne, stabiele naalden zal er minimale zwelling, roodheid of korstjes ontstaan.

  • Kan ik mijn lenzen gelijk weer in doen na een eyeliner behandeling?

    Nee, je kan beter niet direct je lenzen weer dragen. Ik adviseer om een of twee dagen een bril te dragen, zodat de behandelde huid even tot rust kan komen.

  • Welke behandeling wordt het meeste gedaan?

    Wenkbrauwen worden het meeste gedaan. De functie van de wenkbrauwen is om de gezichtsuitdrukking kracht bij te zetten. Naarmate je ouder wordt of door het vele epileren zullen de wenkbrauwen dunner worden, waardoor veel vrouwen kiezen voor permanente make-up. Vaak valt het niet mee en kost het veel tijd om de wenkbrauwen elke ochtend te moeten tekenen, waardoor permanente make-up een perfecte oplossing is.

  • Is permanente make-up vergelijkbaar met tatoeëren?

    Permanente make-up lijkt inderdaad op tatoeëren. Permanente make-up wordt alleen minder diep in de huid gezet, namelijk in de lederhuid en tatoeëren wordt in het onderhuids bindweefsel geplaatst. Het pigment zal hier worden ingekapseld en zal altijd in deze laag aanwezig blijven. Het voordeel van tatoeëren van permanente make-up in de lederhuid is dat deze eerder vervaagt, waardoor er ook eerder eventuele aanpassingen mogelijk zijn.

    Hoe wordt permanente make-up aangebracht?

    Permanente make-up wordt met behulp van uiterst dunne en stabiele naalden worden ingebracht. Je hebt verschillende soorten naalden, waarmee je verschillende soorten technieken aan kunt brengen. Een 1-puntsnaald wordt voor een strakke out-line gebruikt en een 3-puntsnaald voor het in schaduwen. De meeste gebruikte naalden zijn 1-puntsnaalden en 3-puntsnaalden.

  • Voor wie is permanente make-up geschikt?

    Permanente make-up is voor bijna iedereen geschikt. Aan de hand van het Informed Consent (vragenlijst) bepaal ik of de behandeling veilig gestart kan worden. Ook voor mensen met alopecia (kaalheid) of mensen die een chemokuur volgens is permanente make-up een ware uitkomst.


  • Kan permanente make-up voor of na een ooglidcorrectie?

    In beide gevallen is dit goed mogelijk.

  • Hoe ziet de nabehandeling eruit?

    Na het aanbrengen van de permante make-up krijg je een nazorgformulier mee naar huis en bij de lippen en wenkbrauwen ook een nabehandelingsproduct om de huid te verzachten en jouw huid sneller zal genezen. Het is belangrijk om permanente make-up 10 dagen droog te houden en je pulkt of krabt hier niet aan, zodat de huid goed kan herstellen en het pigment goed in de huid blijft zitten. Zon en sauna zijn deze dagen ook niet toegestaan. Na deze periode kan je alles weer oppakken, maar belangrijk is om altijd een hoge factor (advies SPF50) te gebruiken als je van de zon geniet. Uiteraard ook verstandig tegen huidveroudering.

  • Na hoeveel behandelingen is het juiste eindresultaat bereikt?

    Na gemiddeld twee behandelingen heb je het juiste eindresultaat bereikt.

  • Kan er ook permanente eyeliner aangebracht worden op een verslapt bovenooglid?

    Ja dat kan! De huid wordt gespannen en met de dunne, stabiele naald kan er een mooie strakke lijn gezet worden.

  • Waarmee wordt het pigment aangebracht?

    Het pigment wordt aangebracht middels een pigmenteer apparaat van Long-Time-Liner. In het handstuk wordt een naaldmodule aangebracht. De machine zorgt ervoor dat dunne, stabiele naald zeer snel op en neer gaat in de huid. Door druk uit te voeren op de huid zal er in de lederhuid pigment worden aangebracht. De naaldmodule zit in een steriele omgeving en er wordt uiteraard per behandeling een nieuwe naaldmodule gebruikt. De gebruikte naaldmodule wordt dan ook in een speciale naaldcontainer veilig weggegooid.

Share by: